måndag 14 maj 2012

Söta cupcakes

INGRIDIENSER:
3 st stora äggvitor
1.25 dl mjöl
0.5 dl kakaopulver
1.75 dl florsocker
0.5 dl ljust muscovadosocker
90 g smör, smält och avsvalnat
FROSTING:
3 dl grädde
300 g cream cheese
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Placera 24 minimuffinsformar i på en plåt .
2. Värm ugnen till 150 grader. Rosta hasselnötterna i cirka 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
3. Öka sedan ugnsvärmen till 175 grader. Gnugga sedan bort skalen från nötterna.
4. Försök få bort så mycket som möjligt, men får du inte bort allt är det inte hela världen. 5. Låt dem svalna en stund och mixa dem sedan grovt.
6. Vispa äggvitorna i en ren skål till ett styvt skum.
7. Sikta ned mjöl, kakao, florsocker och muscovadosocker.
8. Tillsätt sedan det smälta smöret och hasselnötterna och blanda sedan allt försiktigt.
9. Fördela smeten mellan muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen cirka 7-10 minuter.
FROSTING:
10. Vispa grädden i en stor skål.
11. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljsocker i en annan skål.
12. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och blanda.
13. Känns frostingen för lös, ställ den i kylskåpet en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar